За Ruukki

0 +
Проекта
0 +
Клиенти
0 +
години

Ruukki е един от най-големите производители на сандвич панели, метални изделия и системи за строителството в Европа. Фирмата е на българският пазар от 2007 година, като има множество изпълнени обекти, които са с нашите решения за покриви и фасади от сандвич панели и високопрофилна ламарина. Фирмата е особенно активна по отношение на решения със сандвич панели, покривни решения с профилирана ламарина. Фирмата е един от най-качествените производители на термопанели и профили.

Сандвич панели Ruukki има вградени в сградите на най-големите и значими инвестиционни проекти в България. Сандвич панелите на фирмата са предпочитани и поради гаранционните условия, които фирмата предоставя на клиентите си. 

Ruukki произвежда метални изделия и системи за ефективно строителство, сандвич панели за стенно и покривно ограждане, профилирани ламарини с цветно полиестерно и полиуретаново покритие за покриви и фасади, както и фасадни системи и метални керемиди и цялостни водоотвеждащи стоманени системи – олуци, водосточни тръби и аксесоари. 

Компанията оперира в 27 държави и заводи в цяла Европа. 
Сандвич панелите на Ruukki се отличават с висока енергийна ефективност и качество. Термопанели Ruukki са използвани почти във всички по-сериозни обекти в България. 

Ruukki Строителство

Стоманени изделия и свързаните с тях готови елементи, услуги за логистика и съхранение. Отговарят за производството на стомана на компанията и за центровете за обслужване по стоманите.

Примери за нашите изделия: Горещо валцовани специални стомани, студено валцовани стомани, стомана с цветно покритие, стомани с метално покритие, кухи сечения и прецизни тръби.

Ruukki & SSAB

Считано от 29.7.2014, Ruukki е част от SSAB. Заедно двете създадоха компания за стомана, базирана в Скандинавските страни и САЩ, която е водещ производител на глобалния пазар за модерни високоустойчиви стомани (МВУС) и отвърнати и закалени стомани (О&З), стандартни продукти като листа, плочи и тръби, както и решения за строитения бизнес.
Сливането на SSAB и Ruukki създава глобална компания за стомана, която предлага продукти и услуги с добавена стойност, разработени в тясно сътрудничество със своите клиенти с цел създаване на един по-силен, ясен и устойчив свят.

Новата компания има пет подразделения:

Специални стомани SSAB

глобален партньор за продукти и услуги от стомана с добавена стойност, като съвременните високоякостни стомани (СВЯС) и отвърнати и закалени стомани (О&З)

SAAB Европа

водеща компания, базирана в Скандинавските страни, за производство на изделия от стомана – висококачествени листа, тежки плочи и тръби

SSAB Америка

водеща компания-производител на стомана и висококачествени тежки плочи, базирана в Северна Америка.

Tibnor

водещ скандинавски партньор за дистрибуция на цялата гама продукти от стомана и услуги

Ruukki Construction

водещ европейски доставчик на енергоефективни решения за строителството, сандвич панели и термопанели.

Заставаме зад нашата работа!

Акумулираните нетни приходи от продажби на двете компании за 2013 г., възлизат на приблизително 56 милиарда шведски крони (6,4 милиарда евро), а служителите на SSAB и Rautaruukki наброяват общо около 17 300. Компанията е с капацитет на годишно производство на стомана от 8,8 милиона тона.
Централният офис на SSAB се намира в Стокхолм, Швеция. Основните центрове на компанията за производство на стомана са разположени в Оксельосунд, Борленге и Люлео (Швеция), Раахе и Хамеенлина (Финландия) и Монпелие и Мобайл (САЩ).
SSAB е регистрирана на NASDAQ OMX скандинавската борса в Стокхолм и от 1 август заема втора позиция на NASDAQ OMX Хелзинки.